Наверх
Войти на сайт
Регистрация на сайте
Зарегистрироваться
На сайте недоступна
регистрация через Google

crazy snail, 54 - 27 февраля 2010 19:40

Все
«Нехай їжа твоя буде твоїми єдиними ліками»
Людмила ПОЛЕВСЬКА
Цей афоризм Гіппократа люблять повторювати дієтологи, лікарі-натуропати, пропагуючи раціональне харчування, збалансованість продуктів, які ми вживаємо.
На жаль, нехтуючи порадами фахівців, а нерідко просто здоровим глуздом, ми, як мовиться в старій приповідці, «ножем та виделкою риємо собі могилу» - переїдаємо і повніємо, втомлюємо своє серце, підшлункову та інші внутрішні органи, або, навпаки, сідаючи на сумнівні різні монодієти, «заробляємо» остеопороз, анемію, проблеми зі шлунком. У той же час, як вказують знані натуропати С. Ільїна, О. Світко, Г. Малахов, рецепти й поради яких ми сьогодні пропонуємо нашим читачам, вибираючи продукти, корисні для нашого організму, можемо продовжити своє життя і поліпшити самопочуття без таблеток, інших хімічних медичних препаратів.

Корисний сніданок

Ранок треба починати з овочів та білка. Все це можна поєднати в одному салаті. Овочі – селеру, капусту, огірок, петрушку дрібно нашаткувати і додати декілька ложок домашнього сиру, посипати натертим твердим сиром.

Салати: для пам’яті…

Зміцнити пам’ять можна не тільки різними вправами для розвитку пам’яті (наприклад, розгадування кросвордів або запам’ятовування віршів), а й за допомогою корисних продуктів. Можна зробити ось такий салат: натріть моркву на тертці, додайте родзинки, курагу на смак і заправте сметаною.

…і для покращення зору

З’єднайте натерту моркву, пошатковану курагу, апельсин, заправте сметаною до смаку. Їсти такий салат можна щодня. Та при цьому не забувайте і про просту гімнастику для очей. Заплющивши очі, поводіть очними яблуками направо і наліво. По колу. Витратіть на це 5 хвилин вашого часу, і результат вас обов’язково порадує.

Зміцнюємо кістки

Кістки і зв’язки також можна зміцнювати найприроднішим і недорогим способом – з допомогою правильного харчування. Намагайтеся щодня з’їдати невелику порцію (1 ст. ложка) пророщеної пшениці. Їжте салат з капусти, вживайте квітковий пилок та мед. Збирайте яєчну шкаралупу від зварених яєць. Змеліть її у кавовому млинку і приймайте по 1/3 ч. ложки щодня, змочивши свіжовитиснутим соком лимона.

Десерт для чистки організму

Змеліть на м’ясорубці 400 г чорносливу, 200 г кураги, 200 г інжиру, жменю родзинок і жменю очищених горіхів. Залийте все це медом. Зберігайте в холодильнику і їжте по 1 ч. ложці на ніч. Ця смачна суміш добре чистить кишківник від зашлакованості, допомагає у разі закрепів.
Добавить комментарий Комментарии: 0
Мы используем файлы cookies для улучшения навигации пользователей и сбора сведений о посещаемости сайта. Работая с этим сайтом, вы даете согласие на использование cookies.